Hva er Kulmin?

Hva er Kulmin?
Kulmin er en webapplikasjon som lar brukerne utforske den trønderske kulturarven, med smarttelefon eller nettbrett. Kjernen i Kulmin er den gode fortellingen. Hvert kulturminne får sin historie og bakgrunn fortalt gjennom en video, tilgjengelig på flere språk. I tillegg har systemet funksjoner som gir brukeren info om hvor de kan finne de ulike kulturminnene, info om tilgjengelighet, billedgalleri og lenker til mer informasjon for de som vil vite mer.

Skann QR-koder med mobilen eller nettbrettet
Når du besøker et av kulturminnene som er dekket av Kulmin, finner du et skilt med informasjon om stedets historie. På dette skiltet finner du også en QR-kode som du kan scanne med mobiltelefonen din. En QR-kode er en slags strekkode, og når du scanner Kulmin-kodene henter mobiltelefonen din automatisk opp guidingen til kulturminnet du besøker.

Kulmin er tilpasset alle plattformer
De fleste nye mobiltelefoner kan lese QR-koder. Du kan også velge å taste inn adressen oppgitt på skiltet direkte i nettleseren din. Kulmin fungerer like godt på alle de ulike operativsystemene som finnes til smarttelefoner, som Android, iOS (iPhone), Windows osv. Brukere av Kulmin slipper å laste ned og installere  en egen applikasjon (app). All formidlingen hentes gjennom telefonens nettleser.

Leave a reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *